JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

Detroit House Art Week Rotterdam

“Detroit House” van Ryan Mendoza - Bezoekers van Art Rotterdam kunnen als eerste getuige zijn van een imposante installatie: het Detroit Huis van beeldend kunstenaar Ryan Mendoza, een wereldprimeur!

Voor de entree van Art Rotterdam wordt het huis in originele staat herbouwd.Met zijn Detroit Huis vertelt Mendoza een verhaal van een stad zoals wij dat in Europa nauwelijks kunnen bevatten: “Als kunstenaar kan ik mijn geluk niet op om een stukje van de historie van mijn geboortegrond, en mijzelf daarbij, stil te zetten in de tijd. Door één huis te redden van de sloop, het te verplaatsen en opnieuw op te bouwen wil ik mensen uit heel Europa de kans geven om niet alleen de herinnering van één persoon te betreden maar ook de collectieve ambities en onbedoelde tekortkomingen van een heel land”, aldus Mendoza. De Belgische kunstverzamelaar Geert Verbeke heeft Ryan Mendoza geholpen met het transport, de sloop en wederopbouw van het huis.

Na afloop van Art Rotterdam wordt het huis verplaatst naar Verbeke’s tentoonstellingsterrein in België: de Verbeke Foundation en is daar dan permanent te bezichtigen. De financiering van sloop, transport en opbouw van het werk is gerealiseerd door een geslaagde crowdfunding actie.

Terug naar Reportages, Human interest Vorige # 1 / 1 Volgende Terug naar boven 8213 weergaven

Reportages, Human interest