JavaScript is off. Please enable it to view the full site.

De markt staat aan het roer bij de bouwplannen in de Oostflank

Om de enorme schaarste op de woningmarkt te lijf te gaan wil de gemeente de komende jaren meer commerciële huurwoningen laten verrijzen. Vooral in de Oostflank, tussen Alexander en Zuidplein, moet veel gebouwd worden. Vers Beton sprak met de ontwikkelaar die de gemeente aan de hand neemt op een centrale locatie in de Oostflank. Door Teun van de Ende.  (lees hier het hele onderzoek)

– Bij grootschalige woningbouwplannen in de Oostflank legt de afdeling Stadsontwikkeling het initiatief bij bouwers en beleggers.

– Hiermee maakt de gemeente zich afhankelijk van beleggers die pas gaan bouwen als ze zeker zijn van het rendement op hun investering.

– Woningcorporaties bouwen óók betaalbare woningen, maar dat wordt een stuk moeilijker als de gemeente in 2024 de grondprijs voor de bouw van sociale huurwoningen verhoogt.

– De prijzen van middenhuur – rond de €1.000 euro per maand – zijn niet gereguleerd. Een wetswijziging in juli 2024 kan daar verandering in brengen. Om de woningbouw niet stil te laten vallen, delen overheden financiële steuntjes in de rug uit aan marktpartijen.

Terug naar #waarwoontjehuis Vorige # 1 / 1 Volgende Terug naar boven 699 weergaven

#waarwoontjehuis